Om challngr

Livet bjuder ständigt på utmaningar: roliga, svåra, tråkiga, nästan omöjliga och tunga. En del utmaningar tar vi på oss frivilligt, exempelvis vardagliga saker som att laga en ny maträtt, andra utmaningar ställs vi inför vare sig vi vill eller inte som till exempel sjukdomar och naturens makter. Vissa utmaningar kastar vi oss in i med glädje som att tävla i någonting vi gillar och det är här challngr.se kommer in i bilden. Tanken är att bloggen ska inspirera till roliga utmaningar och aktiviteter som du kan göra med dina nära och kära.

Här kommer du kunna läsa kul historier om galna vadslagningar men också tips på olika typer av saker som du kan utmana dig själv eller någon i din närhet i. Förhoppningsvis kommer det bli en kul grej som ger lite extra spänning och skoj i vardagen. Man kan ju också komma på egna utmaningar och då får du gärna skicka in och tipsa mig.

För att utmaningen ska bli kul gäller det att utmaningen ligger på en svårighetsnivå som bägge parter känner sig komfortabla med och inom bägge parters komfortzon. Låt mig förklara detta lite tydligare: vissa vill gå så långt som att utmana sina rädslor, andra vill hellre hålla sig på tryggare mark. Då är det bra att hitta en utmaning som båda känner sig nöjda med istället än att bara den enda får ut något nöje av utmaningen.

Idén till denna blogg föddes av en slump. Jag märkte hur kul det är att tävla lite i vardagen och att man kan utmana sig själv och andra i allt möjligt. För mig är det utvecklande och jag tänkte att andra kanske också skulle uppskatta mer roliga utmaningar i det dagliga livet. Att utmana varandra kan också vara ett sätt att göra något tråkigt till en kul grej, exempelvis att tävla i vem som hinner vika flest handdukar i tvättkassen på två minuter och liknande.

En sak som är viktig när det handlar om utmaningar, det är säkerheten. Det finns gott om exempel på livsfarliga utmaningar. Sådana typer av tävlingar vill jag inte uppmuntra till. Jag förordar att man håller hårt på säkerheten och inte ger sig in i någon typ av utmaning som kan vara skadlig för dig själv eller någon annan. Det är också viktigt att tänka på att alla har olika förutsättningar, något som kan vara riskfritt för en person kan vara högst riskabelt för en annan. Anpassa utmaningen utefter alla parters förmåga och förutsättningar.