utmaning i golf

I pokerbranschen är det väldigt vanligt med utmaningar där spelarna utmanar varandra. Det kan handla om alltifrån att avstå från alkohol under ett år till att gå ner ett visst antal kilon under en bestämd tid.

En berömd vadslagning i pokerkretsar är när pokerproffset Amarillo Slim slog vad med tennisproffset Bobby Riggs om att han skulle vinna över honom i en bordtennismatch där Slim själv skulle få bestämma vilka racketar de skulle tävla med. Riggs gick med på det men med kravet att både han och Slim skulle använda likadana racketar. Matchdagen kom och Amarillo Slim överraskade alla när han visade upp vilka racket han hade valt: två stekpannor!

Slim hade övat och övat med stekpannorna för att vinna matchen medan Riggs var helt oförberedd på vändningen som utmaningen hade tagit. Slim tog hem matchen med en förkrossande poängledning.

Ja såhär kan det alltså gå om man inte är vaksam på vilka utmaningar man antar! Bobby Riggs trodde att han hade garderat sig genom att kräva att båda skulle använda likadana racketar, han kunde nog inte ens föreställa sig att det skulle kunna röra sig om något annat än traditionella bordtennisracketar. I så fall hade han nog inte gått med på utmaningen!

Detta är också faran med utmaningar. Någon kan ha en dold talang som gör att man missbedömer dennes chanser att lyckas med utmaningen.

Ett annat exempel på en pokerspelare som gav sig in i en udda utmaning är Huck Seed som gjort många vadslagningar under åren. En av dem gick ut på att han skulle klara fyra golfrundor under en dag med under 100 slag per runda. Dessutom skulle han bara få använda tre olika klubbor, och eftersom jag inte är så bra på golf så vet jag inte riktigt vad sand wedge heter på svenska. Men de andra två klubborna var en järnfemma och en putter.

Utmaningen skulle ske på en golfbana i öknen och på en dag som hans motpart bestämt. Motparten valde naturligtvis en riktigt het dag, men Huck Seed klarade utmaningen ändå och vann vadet!

Vet du fler intressanta utmaningar? Tipsa mig! Jag älskar att läsa om galna vadslagningar, även sådana som inte bara handlar om pokerspelare. Det bara råkade bli det den här gången eftersom just dessa två historier dök upp i huvudet när jag började skriva.

Det finns också en del ”Roliga historier” om vadslagning, de slår dock sällan de verkliga historierna tycker jag personligen, men vet du någon lustig historia som har det lilla extra så tar jag tacksamt emot även den! Ni får också gärna komma med tips på olika utmaningar.

Det var allt för denna gång, men kom tillbaka för mer inspiration till utmaningar! Nästa gång lovar jag att komma med tips på utmanande aktiviteter man kan tävla i, både mot sig själv och mot andra!