registreringsnummer

Har ni samlat registreringsnummer någon gång? Hobbyn kallas för platespotting och går ut på att man i tur och ordning ska samla registreringsnummer 001 upp till 999. Det betyder att först när du sett 008 så kan du leta efter 009.

Det här tycker jag är en perfekt utmaning att köra mellan kompisar. Man behöver kanske inte ta och samla alla nummer ända upp till 999 för det lär ta sin tid, men man kan ju bestämma försten till 020 eller liknande!

Läste nyligen en artikel om platespotting och det finns tydligen webbsidor där man kan tipsa varandra om var man har sett registreringsnummer. Det tycker jag låter lite fuskigt. Trodde hela idén var att man på egen hand skulle samla ihop numren, men tydligen så verkar det vara okej att göra på det sättet.

Platespotting är i alla fall ganska stort! Det finns till och med en app man kan installera som hjälper en att hålla ordning på var man ligger i letandet! Med hjälp av appen kan man sen se på vilka datum man sett vilka nummer och så vidare. Smidigt tycker jag som själv gav upp nummerplåtsletandet eftersom jag tappade bort var jag var någonstans.

En annan utmaning skulle kunna vara att hålla koll på och samla udda bilmodeller. Gör upp en lista över bilmodeller ni ska hitta och den som först bockat av alla bilmodeller vinner utmaningen. Dock får man sätta upp regler som att det inte gills att åka förbi bilhandlare och spana in bilmodeller.

Gillar ni fåglar kan det vara en idé att göra en liknande utmaning fast med fågelarter. Sätt upp en lista med fågelarter som är rimliga att hitta och bocka sen av dem en efter en i takt med att ni ser dem. I denna utmaning kan nog en kikare vara bra att ha. Förresten är ju fågelskådning hett just nu :) SVT har ju startat upp programmet det stora Fågeläventyret där kändisar tillsammans med varsin expert tävlar i fågelskådning. Kanske kan du utmana någon kompis i något liknande?

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan leta efter och tävla i. Är du sportintresserad kanske någon fotbollsrelaterad utmaning som pågår fram till och med fotbolls VM 2018 skulle kunna vara något? Blir ett perfekt sätt att räkna ner till den stora fotbollsfesten i juni nästa år.

Här kommer lite tips för dig som vill ladda upp inför VM-2018 i fotboll (min favoritsport):

– Kom överens med en kompis att ni ska ställa varann en klurig fotbollsfråga varje dag fram till VM. Den som har flest rätt vinner.
– Lär dig kicka boll. Sätt upp ett mål på hur många kickar i rad du ska klara av den 14 juni när VM börjar.
– Spela FIFA på playstation och utmana kompisar

Som du ser finns flera varianter av utmaningar att ägna dig åt under tiden du väntar på det stora mästerskapet. Jag ska klura ut fler till nästa inlägg. Ha det bra tills dess!