Just nu känns det visserligen långt till sommaren. Men det skadar ju inte att drömma sig bort och planera sommarens aktiviteter!

På stranden kan man utmana varandra i en massa roliga saker. Ta med en tennisboll och kasta gris till exempel eller leka ritlekar i sanden!

Trodde du att sandslott bara var för barn? Tänk om!! Utmana någon i vem som kan bygga störst/snyggast/roligast/minst sandslott. Ta med hinkar eller improvisera och använd sådant ni har mer er i picknickkorgen som muggar och matlådor.

Här är en kul film där man tar sandslottsbyggandet på högsta allvar och försöker slå världsrekord!

Som ni ser byggde de slottet runt en stomme, tycker nog det är lite fusk faktiskt! Tror de fick rekordet världens högsta sandslott (11,63 meter), men vet inte om det står sig fortfarande.

Att gräva ned och begrava någon i sand är också kul, kanske inte lika roligt för den som blir begravd men det är ändå ett litet projekt man kan ha tillsammans :).

På stranden finns det många roliga lekar och sporter som man kan sysselsätta sig med. Volleyboll passar ypperligt på stranden, så länge det inte är för mycket folk och så länge stranden givetvis är tillräckligt stor. Annars räcker det med en boll som man kan spela fotboll med och bara kicka den till varandra. I vattnet så kan man kasta bollen till varandra eller spela någon improviserad form av vattenpolo.

När jag var liten så hade vi racketar, typ som pingisracket fast lite större och helt i trä, med en liten gummiboll som vi slog till varandra eller en tennisboll. På samma vis funkar badminton också bra men blåser det för mycket är det inte lika kul, då bollen bara far iväg.

Eller varför inte testa Bech Volleyboll? Beach Volleyboll är faktiskt en riktig sport, så tycker man det är kul att spela volleyboll på stranden så kan man kolla om det finns någon klubb man kan gå med i och börja träna på riktigt. I OS har man tävlat i beach volleyboll sedan 1996 när sommarspelen hölls i Atlanta och i Sverige anordnas varje år en stor tävling i sporten.

Tips på fler sommarsporter hittar du på sommar-os, där kan du också få idéer på lite mer udda idrotter som man kanske inte annars tänker på!

Att bara ta det lugnt på stranden är skönt det med och då kan man spel något enklare spel som Yatzy eller något kortspel som vändtia, poker, finns i sjön och allt vad man nu kan spela med kort.

Väl i vattnet så finns det en massa roligt lekar som att tävla vem som kan flyta längst eller vem som simmar snabbast. Har ni madrasser så kan ni göra det extra komplicerat och tävla om vem som kan simma snabbast liggandes på madrassen, det är lättare sagt än gjort, och jobbigare än vad man kan tro. Om vattnet inte är för grumligt så kan ni också tävla i att dyka.

En person slänger ned något som faller till botten och två andra ska dyka ned, kanske från en brygga, och först upp med saken som ni kastat ned vinner.

Puh… nu kan jag knappt komma på någonting mer men nu längtar jag bara till stranden! Önskar att vädret bara var bättre.. men den som längtar efter något gott… Nä nu blev jag också sugen på en glass och det har vi i alla fall i frysen!