Tävla i pilkastning

Som ni har märkt så är utmaningar något som fascinerar mig och jag längtar verkligen till Fotbolls EM och Sommar OS som arrangeras denna sommar. Det kommer verkligen bli spännande matcher och fantastiska idrottsprestationer att se fram emot när fotbollslag och atleter ska utmana varandra om vem som är bäst. Du kan läsa allt om den stora fotbollsfesten via denna sida om du vill!

Innan EM kan du själv skapa en utmaning för dina vänner där ni tippar resultatet i de olika matcherna och den som har mest rätt när EM är över vinner. Givetvis finns det lite olika typer av upplägg man kan ha, istället skulle man till exempel kunna tippa vilka lag som går vidare från gruppen eller vilka lag som möts i finalen och så vidare.

På EM-siten jag tipsade om förut pågår just nu en tipstävling till exempel. Gå med i den och utmana dina vänner om vem som får mest rätt om ni inte orkar lägga upp en egen tipstävling. Du hittar tävlingen här.

Eftersom det här är ett riktigt idrottsår så tänkte jag tipsa om lite utmaningar du kan ta dig an inom idrotten!

En utmaning du skulle kunna bestämma dig för att genomföra själv eller tillsammans med någon annan är att testa två nya idrotter under året. Kanske är bågskytte din grej? Curling? Vem vet! Utamana dig själv och testa något du inte provat förut så kanske du hittar en ny hobby.

Du kan också bjuda med en eller flera vänner på en tävlingsrunda i minigolf! Välj en bana som ingen har spelat på tidigare så att alla har samma förutsättningar. Minigolf är en kul sport som nästan alla kan ägna sig åt. Man behöver ingen direkt kondition eller styrka, men det är bra om man har tålamod, bollkänsla och vinnarvilja. Det finns massor av roliga och fina banor att välja mellan runt om i landet så det är inga problem att hitta en bana att spela på.

Pilkastning är också en kul sysselsättning som passar de flesta oavsett fysisk kondition. Utmana vännerna på vem som prickar bäst. Man kan även variera tävlingsmomenten genom att kasta två pilar samtidigt.

Var det längesen du spelade basket? Då kanske du är sugen på att testa att skjuta boll och se om du träffar korgen? Öka svårighetsnivån genom att ställa dig längre och längre ifrån korgen.